Tijdens de jaarmarkt hield de Open Vld van Vorselaar een infomoment rond het slechte onderhoud van fietspaden in de gemeente. Met een heuse sprinkhanenwedstrijd konden aanwezigen gokken naar het aantal sprinkhanen in een bakske.


Afgelopen zaterdag stond Open Vld met een  standje op de jaarmarkt in Vorselaar. Meer dan 700 inwoners deden mee met onze schattingswedstrijd en we konden vele kindjes blij maken met een ballon. Maar we vroegen ook naar jullie mening en ideeën naar wat er beter kan in onze gemeente. Een honderdtal schriftelijke reacties kregen we binnen!

Enkele opvallende conclusies

Het viel echt op, vele inwoners vinden dat het onderhoud van fiets- en voetpaden, bermen, grachten en het kerkhof veel beter kan. Ook over de slechte staat van sommige wegen, fiets- en voetpaden kregen we veel reacties binnen. Dit is net wat wij al jaren aanklagen. Het bestuur heeft ervoor gekozen om hun tijd, energie en vooral veel geld te steken in enkele prestigeprojecten (zoals de nieuwe Cultuurtempel aan de sporthal) maar dit gaat ten koste van de kerntaken van de gemeente. Eén ding is zeker:

Voor Open Vld Vorselaar gaat dit een essentieel punt zijn in het programma waarmee wij naar de kiezer trekken! We wensen iedereen te bedanken voor de nuttige reacties.

Winnaar schattingswedstrijd

We lieten de bezoekers aan ons standje ook gokken naar het aantal sprinkhanen die in de bak zaten en dat zorgde voor veel kijklustigen. Er zaten er maar liefst 539 in. 3 personen wisten dit volledig correct te gokken. Uiteindelijk is het Lucienne Marinus uit Vorselaar die zich de winnares mag noemen aangezien zij er met de schiftingsvraag het dichtste bij zat. Zij krijgt 50€ aan Vorselaarse geschenkcheques!

Kristoff Van de Pol
Voorzitter en lijsttrekker Open Vld Vorselaar